[Billede af firmalogo]

 

Jernbaner/Railways

   
Nedlagte baner

Horsens - Odder 2001

Horsens - Silkeborg 2001

 

 

Fungerende baner

Thisted 2002

Horsens 2003

Horsens 1996

Jeg har altid haft en interesse i jernbaner som i bund og grund er et udtryk for søgen efter nostalgi. Mens andre går meget op i teknik, motortræk og kræfter er jeg mere interesseret i omgivelserne og miljøet.

Når nu en stor del af jernbanerne både i England og i Danmark er blevet nedlagt er det en interesse i at lede efter fortiden inden den forsvinder fuldstændig. Flere steder sker det langt hurtigere end andre og det gælder derfor at finder beviser for en del af den danske historie. Der er tale om jernbane arkæologi desværre er der mange steder man har været hvor man ikke havde sit kamera med og derved gik glip af noget som er der ikke mere.

Når jeg nu bor i Horsens området holder man et øje med de steder hvor der for 35 år siden jævnligt kørte lokale tog i et miljø der længst er forsvundet. Hele 4 privatbaner havde byen men nu har man kun DSB hovedbanen med persontrafik. Godsbanebanegaarden er nu nedlagt og sporarealet forventes omdannet til et boligområde i forbindelse med nedlæggelsen af slagteriet.

De følgende billeder er et passiv forsøg på besøge de steder der en gang kørte tog samt at besøge de steder af interesse hvor stadig kører tog eller har gjort inden for en årrække.

 

HOME